Enid Blyton

Enid Blyton va escriure més de set-centes obres plenes d’acció i suspens entre els anys 1915 i 1968. S’han venut milions d’exemplars dels seus llibres i sens dubte ha estat l’autora de llibres infantils i juvenils més llegida del món sencer durant molts anys. En les seves obres és molt fàcil estar assaborint un berenar anglès, en plenes vacances d’estiu, amb pastissos de gingebre i termos de te, i tot seguit trobar-se immers en  l’aventura més extraordinària i perillosa, amb espies, contrabandistes, lladres i tresors i, sobretot amb meravelloses exploracions de passadissos secrets i galeries subterrànies, cases deshabitades, mines abandonades o llacunes secretes.

Enid Blyton (1897 – 1968), va néixer a Dulwich, localitat al sud de Londres, Anglaterra. Va tenir dos germans. Des de petita li agradava molt llegir. Entre els seus llibres favorits hi havia Alícia al país de les meravelles i Alícia a través del mirall de Lewis Carroll. Llegia tots els llibres de contes i llegendes que queien a les seves mans. Segons ens explica ella mateixa en un llibre sobre la seva vida, es va llegir dues vegades de cap a cap una enciclopèdia infantil que la va animar a llegir més i més. I també li agradava la poesia. Després d’iniciar-se en els estudis de medicina, els va abandonar per estudiar magisteri moguda per una forta inclinació cap a la joventut. Quan era mestra el que més li agradava era explicar contes.

El 1924 es va casar i va tenir dues filles, Gillian i Imogen. Les seves filles encara recorden com la seva mare escrivia una història darrere d’una altra amb la màquina d’escriure sobre dels seus genolls; al jardí quan el temps era bo i al costat del foc durant l’hivern. La casa on va viure amb la seva família es deia Green Hedges, que significa Bardissa Verda i tenia un preciós jardí, no gaire gran, però que envoltava la casa on abundaven les flors, els avets, un vell avellaner entre d’altres. També tenia un estany amb peixos daurats. A Enid Blyton, com a la majoria dels anglesos li encantava tenir cura del seu jardí.

Li agradaven molt els animals. Quan era petita els seus pares no la deixaven tenir animals a casa, però quan va ser més gran i va tenir la seva casa i el seu jardí, va tenir tota mena d’animals: gossos, molts gats, peixos i eriçons. Sens dubte va una ser una gran amant dels animals.

 

Llibres editats