Enid Blyton

Enid Blyton va escriure més de set-centes obres plenes d’acció i suspens entre els anys 1915 i 1968. Ha venut més de cent milions d’exemplars dels seus llibres. En les seves obres és molt fàcil lliscar des d’una anglesa berenar de vacances d’estiu amb pastissos de gingebre i termos de te, cap a l’aventura més extraordinària i perillosa, amb espies, contrabandistes, lladres i tresors i, sobretot amb meravelloses exploracions de passadissos secrets i galeries subterrànies, cases deshabitades, mines abandonades o llacunes secretes.

Enid Blyton (1897 – 1968), va néixer a Dulwich, localitat al sud de Londres, Anglaterra. Va tenir dos germans. Sens dubte ha estat l’autora de llibres infantils i juvenils més llegida del món sencer. Des de petita li agradava molt llegir. Entre els seus llibres favorits s’expliquen Alícia al país de les meravelles i Alícia a través del mirall de Lewis Carroll. Llegia tots els llibres de contes i llegendes que queien és les seves mans. Segons ens explica ella mateixa en un llibre sobre la seva vida, es va llegir dues vegades de cap a cap una enciclopèdia infantil que la va animar a llegir més i més. I també li agradava la poesia. Després d’iniciar-se en els estudis de medicina, els va abandonar per estudiar magisteri moguda per una forta inclinació cap a la joventut. Quan era mestra el que més li agradava era explicar contes.

El 1924 es va casar i va tenir dues filles, Gillian i Imogen. Encara que tant Gillian com Imogen ja són grans, encara recorden com la seva mare escrivia una història darrere d’una altra amb la màquina d’escriure sobre dels seus genolls; al jardí quan el temps era bo i al costat del foc durant el invierno.La casa on va viure amb la seva família es deia Green Hedges, que significa Tanques Verds i tenia un preciós jardí, no gaire gran, però que envoltava la casa. Havien allà moltes flors, avets, un vell avellaner i altres arbres. També tenia un estany amb peixos daurats. A Enid Blyton, com a la majoria dels anglesos li encantava tenir cura del seu jardí.

Li agradaven molt els animals. Quan era petita els seus pares no la deixaven tenir animals a casa, però quan va ser més gran i va tenir la seva casa i el seu jardí, va tenir tota mena d’animals: gossos, molts gats, peixos que la coneixien i venien a menjar de la seva mà, i eriçons . Al llarg de la seva vida va tenir diversos gossos: Dos fox terrier anomenats Bobs i Topsi, i dos gossetes cocker spaniel, la primera es deia Lassie i la segona Laddie. No els va tenir tots alhora, és clar sinó d’un en un, ja que malauradament la vida dels gossos és més curta que la de les persones.

Des de petita, Enid Blyton va voler ser escriptora i va començar a escriure molt aviat, i mai va deixar de fer-ho, però van haver de passar molts anys abans que pogués publicar el seu primer llibre. Va escriure unes set-centes obres plenes d’acció i suspens entre els anys 1915 i 1968. Només en els deu últims anys es van vendre al món més de cent milions d’exemplars dels seus llibres. Enid Blyton és el seu veritable nom i la reproducció de la seva signatura apareix en molts dels seus llibres.

Llibres com autor

Llibres com il.lustrador