Una mica més a prop de la natura

Àlbums Il·lustrats, ECOLOGIA

Nosaltres som part de la natura, i és quan ens hi endinsem que podem connectar amb els nostres pensaments i trobar la calma. I no cal llegir cap estudi per a saber-ho (tot i que n’hi ha un bon munt), tan sols anant al bosc o a passejar per a la platja contemplant el mar notem que estem més a prop de la nostra essència i que formem part d’una cosa immensa.

Per als nens és de gran importància el contacte amb un espai verd, però, lamentablement, per aquells que vivim a la ciutat resulta difícil trobar-ne. La majoria dels parcs infantils estan desnaturalitzats i no representen en cap cas la força i la majestuositat de la natura. Els llibres no supleixen aquest necessari contacte, tot i així poden resultar una guia d’entrar al regne natural.

I, quan pensem en la natura, quina és una de les primeres imatges que apareix al nostre cap? La frondositat d’un bosc i els sons que d’ell sorgeixen… El bosc és un lloc fascinant alhora que misteriós. Per descobrir què hi passa, i saber més del seu habitant principal, l’arbre, l’àlbum El gran libro del árbol y del bosque de René Mettler, resulta una eina meravellosa.

Coberta i imatge interior del llibre El gran libro del árbol y del bosque

I, de bosc a bosc! Un altre llibre que tracta sobre la fauna que l’habita és Animals del bosc, de Sarah Sheppard. És un llibre informatiu, però amb un toc d’humor que farà les delícies dels lectors. Amb ell aprendrem particularitats sobre els animals, i ens obrirà un apassionant mon davant dels nostres ulls. I en molts casos els mateixos animals ens ho explicaran!

Imatge extreta del llibre Animals del bosc

Sabem que voleu saber més sobre animals, els nostre companys al planeta Terra, per això et presentem una col·lecció que forma part del nostre fons editorial més estimat: Sèrie Els Meus Llibres d’Animals, de Monika Lange.

És una sèrie informativa amb pàgines desplegables amb què aprenem què mengen els animals, com passen l’hivern, els diferents animals que surten d’un ou, els que es camuflen, els rastres que deixen i, els animals marins. Per acabar convertit en un expert!

I, parlant de sèries informatives espectaculars, aquest mes sumem el nou llibre de la Sèrie Bestioles de Yuval Zommer! El nou àlbum és El gran llibre de la Mare Terra, un preciós homenatge a la connexió entre animals, la Terra i els humans. I tot això amb el fantàstic i característic estil de Zommer.

Cobertes i interiors dels llibres de la Sèrie Bestioles

Però no només els llibres informatius ens acosten a la natura. Si la història està explicada pels animals que hi habiten, encara millor! Aquest és el cas de Björn, l’os més tendre i simpàtic que et puguis imaginar. En els dos llibres, Björn. Sis històries d’un os i Björn i l’ample món de Delphine Perret, veurem el dia a dia del bosc, els seus ritmes i, especialment, la bona sintonia entre animals.

Desitgem que aquests llibres et resultin inspiradors i, sobretot, que puguis gaudir-los en el millor lloc possible: en plena natura.

Bones lectures!

Llibres

Entrades relacionades