Tintín i la Lluna. 50 anys de la primera missió tripulada.

Exposició

El 2019 es fan 50 anys del primer pas de l’home a la Lluna, i aquesta exposició, que es pot veure al Museu Cosmocaixa de Barcelona des del 22 de desembre, ens mostra els ets i uts d’aquesta proesa que ha deixat una petjada indiscutible a la història.

A la primera sala ho coneixerem tot del nostre satèl·lit natural:  des de Galileu, a com es va preparar el viatge espacial de l’Apol·lo XI que culminà amb l’arribada a la Lluna el 16 de juliol de 1969 fins com es preparen les expedicions espacials avui en dia…

Podrem reviure el viatge que va realitzar la missió tripulada el 1969 gràcies a vídeos i descobrir detalls de la vida dels astronautes a bord, treure el cap per les realistes construccions del mòdul de comandament de l’Eagle on Armstrong i Aldrin van descendir a la Lluna i, fins i tot, simular un passeig lunar gràcies a un arnès.

Ciència i còmic s’uneixen en aquesta lúdica exposició per relatar el viatge històric dels tres astronautes que varen viatjar per primer cop a la Lluna el 1969… tot i això Hergé ja havia imaginat que Tintín realitzava una proesa el 1950 a l’àlbum “Objectiu: la Lluna”. Dos anys més tard, el 1952, realitzaria el còmic Aterratge a la Lluna, avançant-se a la gesta de Neil Armstrong i el seu company Edwin Eugene Aldrin, anomenat “Buzz”.

A la segona sala, podem descobrir paral·lelament el treball de documentació d’Hergé per realitzar els còmics “Objectiu: la Lluna” i “Aterratge a la Lluna” amb uns panells informatius relatius a l’autor i als famosos personatges dels còmics de Tintín. Es poden observar preciosos esbossos a llapis i inclús el llibre que va emprar Hergé per documentar-se (“L’Astronautique”, de Alexandre Ananoff, 1950) i primeres edicions dels còmics.

Llibres

Entrades relacionades