Sant Jordi amb… Torben Kuhlmann

L’abril és el mes en què llibreters i editors anem més de bòlit. Programar signatures, activitats, el llançament de les nostres apostes… És un mes per parar boig! Però si una cosa ens fa molta il·lusió, més enllà de veure els carrers plens de llibres i roses, és la gran oportunitat que ens dona Sant Jordi de conèixer personalment els nostres autors, en especial aquells que viuen a l’estranger.

Aquest any estem molt contents de comptar amb Torben Kuhlmann, autor de Moletown, la ciutat dels talps; Lindbergh:L’agosarada història d’un ratolí volador;Armstrong: L’agosarat viatge d’un ratolí a la Lluna i Edison: Dos ratolins a la recerca d’un tresor.

 

El potencial de les seves il·lustracions, plenes de detalls, és tan efectiu com el fil narratiu. En aquest correu us adjuntem una sel·lecció del seu procès creatiu, des dels primers esbossos a llapis fins a la il·lustració final amb aquarel·la. Una selecció que recull el treball artístic, sempre interessant, de l’autor alemany.

Amb ocasió de la propera cita del dia 23 hem parlat amb ell per anar escalfant motors. Si li preguntem si el mou més crear la història o il·lustrar-la, respon “Totes dues són parts interessants de la meva feina. M’agrada l’obertura de les primeres fases de creació de la història”.

“De vegades és sorprenent com la idea es desenvolupa, normalment cap a direccions inesperades. Però també gaudeixo de la part més meditativa i fluida del procés de pintar, quan tota la història ja està decidida”.

No podem evitar demanar-li pels seus futurs projectes i ens comenta “En aquests moments em trobo en la primera fase conceptual de dos àlbums il·lustrats. Donat que les meves idees són una mica vagues, encara no puc parlar-ne massa. En acabar Edisoni l’edició especial d’Armstrong, pel 50 aniversari de l’arribada de l’home a la Lluna, vaig declarar una “pausa ratolina”, el que significa que el meu proper llibre potser no conté cap mena de ratolí. Però en un futur no llunyà, segur que hi haurà una nova aventura de ratolins, segur!

Així doncs, esperarem al 23 d’abril amb candeletes per saber més coses d’ell i que ens signi els seus llibres! Us esperem!


Horari de signatures:

De 12 a 13 h a La Impossible (Rambla Catalunya, 102)
De 16.30 a 20 h a la Trobada d’Il·lustradors (Pla de Salmeron)

 

Llibres

Entrades relacionades