Gianni Rodari

Gianni Rodari va ser mestre, periodista i divulgador de la nova pedagogia a Itàlia. En la dècada del 1950, van néixer els seus primers llibres per a nens: Tirallongues del cel i la terra i Les aventures d’en Cebeta. A partir dels anys 1960, com a pedagog al servei de la renovació educativa, va començar a recórrer les escoles italianes.

Allà, a través del contacte directe i la interacció amb els nens mentre llegia els seus contes, va observar les reaccions de la seva audiència i va prendre notes per a tractar d’esbrinar la tècnica correcta a l’hora de crear bones històries. Aquesta activitat va culminar en la publicació de Gramàtica de la Fantasia. Introducció a l’art d’inventar històries (1973), el seu únic llibre de no-ficció.

El 1976 va fundar una associació de promoció cultural anomenada Coordinació de Pares Democràtics, compromesa amb l’ensenyament i pràctica dels valors d’una escola antifeixista, secular i democràtica.

Va rebre nombrosos premis per la seva activitat literària, entre els quals destaca el Premi Andersen, “Nobel” de la Literatura infantil, el 1970. És un escriptor molt reconegut a tot el món, i especialment a Itàlia. Els seus llibres segueixen tenint el mateix èxit entre els nens malgrat els anys transcorreguts. Contes per telèfon (1962) continua publicant-se i llegint-se a les escoles amb el mateix èxit des de fa més de mig segle.

Llibres editats