Petita biografia
ENID BLYTON

Comienzo de un nuevo libro... con la ayuda de Laddie.

Enid Blyton va néixer l’any 1897 a la localitat anglesa de Dulwich, al sud de Londres. Va tenir dos germans, i ja des de petita li agradava molt de llegir. Entre els seus llibres preferits hi havia Alícia en terra de meravelles i Alícia a través de l’espill, de Lewis Carroll. Llegia tots els llibres de contes i llegendes que queien a les seves mans. Segons ella mateixa va explicar en el llibre sobre la seva vida, va llegir dues vegades de cap a cap, una enciclopèdia infantil,  que la va animar a seguir llegint més i més. També li agradava molt la poesia.
Després de l’escola, va estudiar Magisteri, i quan va ser mestre, el que més li agradava, era explicar contes.
En l’any 1924 es va casar, va deixar l’escola i va tenir dues filles, Gillian i Imogen. Vivia la família en una casa anomenada Green Hedges, on hi tenia un petit jardí que envoltava la casa. Al jardí hi havia moltes flors, avets, un vell avellaner i altres arbres; també hi havia un estany amb peixos daurats. Com a la majoria dels anglesos, Enid Blyton era feliç tenint cura del seu jardí.
Una altra de les seves afeccions eren els animals. Quan era petita, els seus pares no la van deixar tenir animals a casa, però quan va ser gran i va tenir la seva pròpia casa i el seu jardí, va tenir tota mena d’animals: gossos, molts gats, peixos que la coneixien i anaven a menjar de la seva mà, eriçons... Al llarg de la seva vida va tenir dos gossos foxterrier i dues gossetes cocker spaniel; no tots de cop, és clar.
Des de petita, Enid Blyton va voler ser escritora i va començar a escriure molt aviat i mai ho va deixar; tot i que van haver de passar molts anys, abans no publiqués el seu primer llibre.
Va arribar a escriure més de set-centes obres plenes d’acció i intriga entre els anys 1915 i 1968. Ha venut més de cent milions d’exemplars dels seus llibres.


 
Parte de la gran librería donde Enid Blyton tenía todas sus obras.
¡Qué escribes mamá? ¡Oh, otra aventura!

L'Enid Blyton
quan era jove

   
Amb les seves filles
Gillian i Imogen
La seva preciosa casa "Green Hedges", el jardí i l'estany


Llibres d'Enid Blyton
Pàgina Principal